Amazing Charts User Board
Most Recent Posts
EZClaims ==> Another billing outfit?
by GoBruins
06:32 PM
Reconsideration Acceptance
by Indy
04:26 PM
Ransomware alert - it wasn't updox
by gcarcamo
03:43 PM
Superbills / PM
by DCubed
09:55 PM
Search in orders
07:49 PM
AC version upgrade
by soloim
03/20/18 03:53 PM
Vaccine CPT codes
by nunez
03/20/18 03:30 AM
Large unpaid balances
by Boondoc
03/20/18 01:10 AM
Clearinghouse Options?
by Naeem
03/18/18 09:21 PM
Updox Pushing Multiple copies into I/I
by jimmie
03/15/18 12:34 AM
In-office lab results/MIPS
by jimmie
03/15/18 12:33 AM
Scanning to the cloud
by jimmie
03/08/18 11:57 PM
Crash with Printing an order
by Boondoc
03/08/18 06:01 PM
Moving to New Server
by JamesNT
03/06/18 07:37 PM
Practice Fusion Joins The Rest: Time To Start Paying
by Indy
03/06/18 12:59 AM
Topic Options
#72549 - 02/23/18 10:35 AM AC becomes unresponsive
koby Offline

Registered: 05/14/09
Posts: 593
Loc: Canaan CT
I run 2 versions of AC: in office client/server WS 2012 clients Win 10 Pro AC 9.1, assisted living facility laptop Win 10 Pro AC 10.
Lately run into problems with both configurations, AC randomly freezes up unresponsive to any mouse clicks have to go into task manager shut it down then open it.
Presume this is a Win 10 / AC issue but ? what to do about it.

#72552 - 02/23/18 11:34 PM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
Wendell365 Offline

Registered: 11/09/05
Posts: 2201
Loc: Chicago, IL
I have had momentary freezes where AC takes a 2-5 second period of unresponsiveness. While i had not thought of this as a Win 10 issue, I have not noticed it on the Win 7 machine (most of my machines are on 10).

Still it is annoying to have to wait for AC to 'wake up". Your description suggests that the freeze is permanent and that i have not seen. Might be worth chatting with tech support.
Pediatrician in Chicago

The patient's expectation is that you have all the answers, sometimes they just don't like the answer you have for them

#72553 - 02/24/18 12:38 AM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
ryanjo Offline

Registered: 11/02/06
Posts: 2007
Loc: Central Florida
I have observed this also. Not often, but more than once. Haven't had to kill AC with Task Manager yet, but "freeze" lasts almost a minute. Version 9.4.3 (also happened when I was using 9.1).
Even more annoying is the AC window that comes up every 3-5 times I go the the Messages Outbox, that says AC is going to close due to an error. Tech support couldn't figure that out.
Internal Medicine

#72554 - 02/24/18 04:02 AM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
Bert Offline

Registered: 09/27/03
Posts: 11357
Loc: Brewer, Maine
So, I am confused. You run 9.1 and 10? You are running two different databases?

And Scott said asked in the Shoutbox if v10 had gone MIA? Are you on a beta version?
Brewer, ME

#72557 - 02/24/18 09:42 AM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
koby Offline

Registered: 05/14/09
Posts: 593
Loc: Canaan CT
yes run 2 separate databases, that is a sequelae of the less than functional database merge function of previous versions of AC. And yes have beta version 10.0.1 and other than the aforementioned 'freeze up' I have no problems with it.

#72558 - 02/24/18 05:38 PM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
JBS Online   content

Registered: 09/20/09
Posts: 2526
Loc: Baltimore, MD
Been reading and writing comments here for a long time, koby. This is the first time I have heard of someone running two different versions of AC, both in active use (as opposed to a "sandbox").
My hat is off to you.
I think.

Reduce needless clicks!

#72559 - 02/24/18 07:04 PM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
koby Offline

Registered: 05/14/09
Posts: 593
Loc: Canaan CT
when it became impossible to merge databases I by default had 2 separate instances of AC: the office 'server based-lots of patient/data' and assisted living facility 'lives on a separate laptop about 40 patients no so big database' so I beta test on the assisted living AC before going in onto the office/server AC.

#72605 - 03/02/18 02:12 PM Re: AC becomes unresponsive [Re: koby]
DoctorMel Offline

Registered: 12/27/11
Posts: 257
Loc: Great Falls, Montana
I just ran into the same problem with Amazing Charts locking up, yesterday. Tech support was on my computer for about a half an hour and could not figure out why it was locking up. They ended up reinstalling Amazing Charts on the computer (a laptop, not the server). It might be best to reinstall AC. I am using version 9.4.3. I am awaiting formal release of version 10, before I install the upgrade.
Doctor Mel
Family Practice, FAAFP


Moderator:  Indy, JBS, Sandeep 
Shout Box

Who's Online
0 registered (), 11 Guests and 43 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Top Posters
Bert 11357
JBS 2526
Sandeep 2211
Wendell365 2201
ryanjo 2007
Leslie 2002
Wayne 1889
Indy 1751
Steven 1718
hockeyref 1673
Newest Members
Oren, Lisa.morey, pcccj2006, DrN, Parmjit S Aujla
4452 Registered Users
Forum Stats
4452 Members
16 Forums
7927 Topics
71261 Posts

Max Online: 186 @ 11/25/17 05:44 AM